Hoe ga je te werk?

Iedereen kan de partituren op de website zien. Om zelf materiaal toe te voegen, moet je echter ingelogd zijn.

Om een folkwiki-gebruiker te worden, volstaat het je te registreren en akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden. Een nieuwe partituur ingeven kan via de gelijknamige pagina. Er zijn een aantal velden die verplicht ingevuld dienen te worden. Daarnaast zijn er een hele hoop velden die facultatief zijn. Hoe meer je invult echter, des te gerichter kunnen andere bezoekers op zoek gaan naar partituren.

Na het invullen van de velden kan je jouw partituur uploaden. Dit kan in PDF formaat, of in een muziekprogramma formaat (bv Sibelius, Musescore, Finale,...).

We vragen de gebruikers om de partituren uit te typen in de voorziene sjablonen die op deze site kunnen worden gedownload. Indien het gaat om een kopie van een bestaande partituur, zal deze door onze werkgroep eerst in het juiste sjabloon worden gezet. Op die manier krijgen alle partituren dezelfde lay-out en zijn ze duidelijk leesbaar voor iedereen.

Om auteursrechtelijke en musicologische redenen worden alle inzendingen eerst gecontroleerd door een groep vrijwilligers/muzikanten. Het is dus mogelijk dat de partituren die je upload niet onmiddellijk online komen.

Wie extra informatie heeft over een partituur die op de website staat, maar die hij zelf niet heeft geüpload, kan zijn reacties kwijt onder de partituur in kwestie.

Wie vragen heeft over onze werkwijze of opmerkingen over de website kan ons steeds contacteren via info@folkwiki.be.