Frequently Asked Questions

Ja, als ingelogde gebruiker kan je aanvullingen doen door op de knop ' bewerken' te klikken. Het is duidelijk dat je hierbij bedachtzaam te werk moet gaan.
Het is ook mogelijk om te reageren op een partituur. als je ingelogd bent kan je onderaan reageren.

Dit is niet voorzien. Bij het aanmaken van je login verklaar je je akkoord met de gebruikersvoorwaarden. De partituren die je upload stel je binnen deze voorwaarden ter beschikking aan de bezoekers van deze site. We zijn er ons van bewust dat het in sommige omstandigheden onmogelijk is om de publicatie van een partituur te handhaven. Neem in dit geval contact op met info@folkwiki.be.

Deze velden zijn niet verplicht in te vullen. ze bieden bijkomende informatie over de partituur en kunnen ook later aangevuld worden.
-Tekstschrijver
-Danstype
-Grondnoot
-Modus
-Maatsoort
-Hoogste noot
-Geografische oorsprong
-Instrument
-Moeilijkheidsgraad
-Datering
-Extra info: tekstveld, link...
-Extra bestand uploaden
-Midi File

Er zijn een aantal velden die je bij het ingeven van een parituur verplicht moet meegeven. Dit zijn meteen ook de zoekopdrachten die standaard in de site beschikbaar zijn.
-Titel
-Bron
-Tekst ( ja/nee)
-Modulatie ( ja/nee)
-Maatwisseling ( ja/nee)
-Akkoorden ( ja/nee)
Verder moet je een partituur mee uploaden.

Wie zich voor het eerst registreert, zal gevraagd worden om de gebruikersvoorwaarden te lezen en te accepteren. Via deze link: http://www.folkwiki.be/voorwaarden.pdf kan je onze gebruikersvoorwaarden rechtstreeks raadplegen.

Neen, een nummer dat nog gecontroleerd moet worden door de werkgroep verschijnt nog niet op de website. Wel kan je de partituren die je ter goedkeuring opstuurde nakijken als je ingelogd bent onder 'Mijn partituren'. Hier kan je tevens zien welke partituren nog in de wachtrij staan.

Wanneer je een partituur uploadt, komt die niet meteen online. Om auteursrechtelijke en musicologische redenen checkt een speciaal daarvoor voorziene werkgroep de uploads die 'in de wachtrij' staan. Omdat het een team van vrijwilligers betreft, kan het soms enkele dagen duren alvorens de partituur bekeken wordt. Maar eenmaal goedgekeurd verschijnt ze meteen online. Een partituur die in de wachtrij staat, kan je wel bekijken onder 'Mijn partituren'. Zo behoud je een goed overzicht van wat reeds online en wat nog in de wachtrij staat.

Geen probleem. Musescore is een gratis programma dat perfect zijn werk doet.
Er zijn twee sjablonen voor musescore beschibaar:
-Sjabloon eenstemmig
-Sjaboon meerstemmig

Ja, iedere bezoeker van de site kan partituren downloaden. Het is onze doelstelling om alle partituren snel en gemakkelijk ter beschikking te stellen.
Om partituren up te loaden daarentegen, moet je wel ingelogd zijn.

De sjablonen zijn voorzien om een eenvormigheid na te streven in de beschikbare partituren op Folkwiki.be. Er zijn verschillende sjablonen aangemaakt voor de verschillende notatieprogramma's. Zo kan iedereen vanuit zijn favoriete programma partituren aanmaken die er toch zeer gelijkaardig zullen uitzien.

Alle sjablonen plaatsen criteria zoals Titel, Bron en Tempo bovenaan op de partituur. Onderaan wordt het logo van deze Folkwiki voorzien, met daarnaast de naam van de persoon die deze partituur heeft geüpload. Op die manier willen we Folkwiki.be van naambekendheid voorzien en ervoor zorgen dat muzikanten hun weg naar deze website makkelijk vinden.

Het is niet mogelijk om via de site andere gebruikers te contacteren. Indien je in contact wil komen met een andere gebruiker kan je je vraag richten aan info@folkwiki.be. Wij sturen de vraag dan door en indien de andere gebruiker dit wil, kunnen de gegevens van beide gebruikers ter beschikking worden gesteld. Dit om de privacy van onze gebruikers te garanderen.

Het is wel mogelijk om op iemands partituur te reageren als ingelogde gebruiker.

Bij bepaalde typen PDF-bestanden kan de PDF-viewer moeite hebben met het weergeven van lettertypen, kleuren of het hele document. Als u deze bestanden wilt bekijken:

· Klik op de downloadknop aan de rechterkant van de documentheader om het document met het standaard PDF-programma op uw computer te openen.
Kan helemaal geen PDF-bestanden openen

Sommige extensies die JavaScript-scripts blokkeren kunnen ervoor zorgen dat de PDF-viewer niet werkt. U kunt deze uitschakelen om de PDF-viewer te laten werken:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
2. Selecteer het paneel Extensies in het tabblad Add-onbeheerder.
3. Selecteer alle blokkerende extensies en klik hiernaast op Uitschakelen.

Je kan ook gewoon Chrome als webbrowser gebruiken. daar stelt zich dit probleem niet.